domingo, 26 de octubre de 2014

Inaugurat el nou Servei d'Urgències de l'Hospital de Bellvitge

Ahir al matí  es va inaugurar el nou Servei d’Urgències de l’HUB.Les noves urgències tenen una superfície de gairebé 6.000 m2, i tripliquen la superfície del Servei d’Urgències actual. Aquest nou dispositiu té 64 boxs assistencials, distribuïts en quatre mòduls especialitzats, d’acord amb el model de triatge que classifica els pacients en funció de la urgència clínica.
El nou Servei d’Urgències és el primer dispositiu obert del nou edifici construït al recinte de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que té una superfície total de 45.000 m2 i  ha suposat una inversió de 86 milions d’eurs.A més han rebut una inversió en equipaments d’uns 5 milions d’euros, 1,5 milions dels quals s’han esmerçat en grans aparells de radiodiagnòstic. Els serveis de radiologia d’urgències són claus per donar una resposta diagnòstica i un abordatge terapèutic adequats, especialment en serveis d’urgències que donen assistència terciària d’alta complexitat. En aquest sentit, cal destacar la ubicació al Servei d’Urgències d’un aparell de TC i de dos aparells de radiologia convencional, entre altres.
Coincidint amb l’obertura d’aquest servei, l’heliport que fins ara estava ubicat al costat del pàrquing del recinte sanitari es trasllada a la coberta de la planta 5 del nou edifici. El trasllat de pacients amb patologia urgent crítica o procedents d’àrees de difícil accés mitjançant helicòpter és una realitat diària de l’Hospital i la ubicació de l’heliport a les noves instal·lacions facilita l’admissió ràpida i segura d’aquestes persones. Majoritàriament, es tracta de pacients que ingressen a l’Hospital després de l’activació d’un codi infart, ictus terciari o politraumàtic, procedents de l’àrea de referència, integrada per aproximadament dos milions d’habitants de l’eix Sud de Catalunya fins a les Terres de l’Ebre.
Les noves urgències de l’Hospital també donen assistència especialitzada urgent a 210.000 habitants dels municipis del Prat de Llobregat i d’una part de l’Hospitalet de Llobregat. La xarxa assistencial d’atenció urgent d’aquesta àrea disposa de dos centres urgents d’atenció Primària (CUAP) oberts en els últims anys: el CUAP El Prat i el CUAP Pura Fernàndez de l’Hospitalet.
Pel que fa a la resta de dispositius que ha d’encabir l’edifici, l’any 2015 està prevista l’obertura dels nous hospitals de dia –tant el mèdic com el quirúrgic–, de set quiròfans destinats a procediments de cirurgia major ambulatòria (CMA), i de l’àrea de gabinets i d’intervencionisme. L’edifici també ha d’incorporar dos grans blocs més: el que es destinarà a la renovació de la resta de quiròfans on s’ha de dur a terme la cirurgia mitjanament complexa i d’alta complexitat, i el bloc de l’àrea d’hospitalització del pacient crític mèdic i quirúrgic.
L’obertura de les noves urgències i també de la resta de dispositius d’aquest nou edifici tecnicoquirúrgic suposarà la consolidació del posicionament de l’Hospital Universitari de Bellvitge com a centre terciari i d’alta complexitat en la seva àrea de referència.Puede leer también este artículo en El Prat al día.

No hay comentarios: