viernes, 6 de noviembre de 2015

El PSC inicia la pre-campanya al Prat

Que la nostra ciutat s'està posant de moda com a escenari de cinema es un fet contrastat amb el gran nombre de films i anuncis que es roden al Prat, però ara sembla que també es posarà de moda com a escenari de fotografies dels partits polític, al menys en això estan empenyats els del PSC, en fer-se al Parc de la Solidaritat , la foto de grup de tots els candidats que comparteixen llista amb la Carme Chacón per les elecciones generals, com a complement d'un miting que al Sagnier van protagonitzar Carmen Chacón, Miquel Iceta i sobretot el líder dels socialistes espanyols Pedro Sánchez, el portanveu del PSC a la nostra ciutat Juan Pedro Pérez també va participar a l'acte que suposa el tret de sortida per les elecciones generals del proper vint de desembre.

Pedro Sánchez va iniciar la seva alocució reivindicant l'esperança i l'obertura d'espais de convivència i acord i que cap partit es pot aixecar sobre la exclusió i la divisió, el líder dels socialistes va insistir en que només el seu partit té un proposta política que garanteix una solució per a Catalunya i per a tota espanya, que es el model federal, un nou model davant d'una societat que no es la mateixa que quan al 1978 es va aprovar la constitució espanyola.

A més Sánchez va acusar a Mas i Rajoy del xoc entre el govern català i el central, tanmateix va criticar a "los que huyen a Andorra con maletines llenos del dinero robado por el 3 %"  i va ironitzar to seguit dient "Llamemos a las cosas por su nombre. El 70% de los catalanes no quiere que Mas sea presidente. El 60% no quiere la independencia, pero el único porcentaje que a Mas le importa es el 3% de las comisiones", en un crítica directa a CDC.

Per la seva part Carme Chacón, va asegurar que la ruptura i la secessió son el pitjor camí per a catalunya i que la solució al problema plantejat vindria del canvi a Espanya de la mà de Pedro Sánchez.

Chacón no troba cap motiu per votar a Rajoy "En aquests anys de crisi econòmica ha passat a aplicar a tots els espanyols una reforma fiscal molt de la signatura de Rodrigo Rato,  que significa descordar-se el cinturó dos o tres punts per a les rendes altes i estrènyer-ho per als treballadors i les classes mitjanes d'aquest país”.

L'exministra també criticava al PP per “fer els ulls grossos amb la corrupció i els amics corruptes”. Chacón recordava el missatge que Rajoy li va enviar a Bárcenas mostrant-li el seu suport després de la seva detenció. “És insòlit tenir un president que li mana un SMS a un delinqüent, quan ja sap que és un delinqüent, i que no hagi dimitit al minut. No hi ha cap país d'Europa que suporti el que està suportant Espanya amb Mariano Rajoy”.

Artur Mas tampoc va sortir ben parat del miting de Chacón A Catalunya tenim un líder que porta 15 anys al capdavant d'un partit que té les seus embargades per corrupció; que té tota la família fundadora, imputada i amb un peu a la presó; que té al tresorer a la presó i que el que fos director general d'infraestructures ha reconegut que es reunia amb les empreses, pactava el preu del 5 o el 7% de mossegada i després la Generalitat li donava l'obra pública”,Motiu pel qual instava al President de la Generalitat en funcions a deixar el càrrec.

Pel primer secretari del partit, el problema no es espanya si no els governants que no saben fer l'o amb un canó, Iceta recordaba a Junts pel sí que han guanyat les eleccions però no el plebiscit i que no poden saltar-se la llei, "o Rajoy o Pedro Sánchez, no hi ha color" va sentenciar.

Juan Pedro Pérez no va desaprofitar la ocasió per destacar que el Prat està format per gent humil i treballadora que han d'aprofitar el seu vot i el seu treball per a canviar el mon, Pérez es va mostra fastigejat per les retallades, llistes d'espera, els corruptes i els falsos profetes que ens fan escollir entra una bandera o l'altra.

Els oferim algunes de les fotografies de l'acte. También puede leer este artículo en El Prat al dia.

No hay comentarios: